Ken Hom Excellence hiiliteräswok 32 cm

Varastossa
Toimitusaika: 2-5 päivä(ä)

Kuvaus

Kauan odotettu induktioyhteensopiva hiiliteräswok aitoon aasialaiseen ruoanlaittoon! Perinteinen pinnoittamaton wok, johon muodostuu luonnollinen tarttumaton pinta. Pinnoittamaton wok kestää hyvin korkeitakin lämpötiloja ja on ihanteellinen mm. "stir fry" -resepteille. Kestää myös pyöreäreunaiset metalliset työvälineet. Puhdistus käsin pesemällä miedolla astianpesuaineella. Rajoitettu takuu 10 vuotta. Pakkaus: pahvikääre.

Uusi hiiliteräwok otetaan käyttöön kuuraamalla sen pinta puhtaaksi suojapinnoitteesta karhunkielen ja kuuman veden avulla. Upota pannu kuumaan veteen muutamaksi minuutiksi ja hankaa tämän jälkeen pehmennyt nahkea pinnoite pois karhunkielen avulla. Muista puhdistaa myös pannun pohja ulkopuolelta. Wokkipannu pestään tämän jälkeen kuumalla vedellä ja käsitiskiaineella. Hiiliteräswokkiin tehdään tarttumaton pinta ruokaöljykäsittelyllä: hiero hyvin kuumennusta kestävää ruokaöljyä koko pannun sisäpinnalle ja kuumenna hitaasti kunnes öljy alkaa savuta. Anna jäähtyä ja pyyhi ylimääräinen öljy pois talouspaperilla. Toista käsittely 2-3 kertaa, kunnes pannu tummuu. Pinta tummuu edelleen käytössä, ja Kiinassa onkin sanonta: "Mitä tummempi wokki, sen parempi kokki."

Hiiliteräswokeissa ei kannata säilyttää ruokaa eikä niitä saa liottaa pesualtaassa, koska ne saattavat ruostua. Jos ruostetta ilmestyy pannun pinnalle, sen voi poistaa karkealla sienellä tai teräsvillalla. Pinnoittamattomat wokit pestään käsin miedolla astianpesuaineella ja ne on hyvä säilyttää rasvattuna ruostumisen estämiseksi.